Velika pobjeda studenata
Universidad grabi ka novoj tituli

Chile Apertura

Velika pobjeda studenata

Nakon završenog regularnog dijela sezone u Čileu se igra doigravanje za prvaka. U prvim mečevima četvrtfinala favoriti su opravdali očekivanja.

U utakmici koja je proglašena finalom prije finala Universidad de Chile je kao gost pregazio prvaka od prije dvije sezone Audax Italiano. Juan Olivera je doveo studente u vodstvo u 17. minuti meča, da bi Marco Estrada u 65. minuti udvostručio prednost gostiju. Samo dvije minute kasnije Audax preko Fabiana Orellana smanjuje rezultat, a u 74. minuti Nelson Cuevas ponovo donosi gostima prednost od dva gola. U sudijskom vremenu utakmice Manuel Villalobos postavlja konačnih 4:1 za Universidad, i donosi pobjedu kojom su već odradili glavninu posla na putu do finala. 

U drugom derbiju odigranom u Santiagu domaći O'Higgins je dočekao jednu od najmlađih ekipa lige Union Espanolu. Sjajni napadač domaće momčadi Fernando Meneses je u 27. minuti meča donio radost domaćim navijačima, ali je samo osam minuta kasnije štoper gostiju Gustavo Canales udarcem iz prekida donio izjednačenje gostima. Rezultat se nije mjenjao do kraja utakmice, tako da ovim rezultatom mogu daleko više biti zadovoljni gosti koji će u revanšu na svom terenu biti blagi favoriti.

U utakmici između velikog iznenađenja prvenstva Iquiquea i favoriziranog Evertona, bilo je 2:2. Gosti su vodili, a domaći igrači oba puta stizali rezultat. Ezequiel Miralles je donio vodstvo Evertonu u 25. minuti, da bi pet minuta kasnije Cristian Bogado izjednačio na 1:1. U drugom dijelu ponovo ista slika. Miralles donosi vodstvo gostima u 56. minuti, da bi rezervista domaćih Cristian Campozano postavio konačnih 2:2. 

Utakmica između Santiago Morninga i Universidad Catolice igra se u utorak. 

Rezultati četvrtfinala:

Audax Italiano – Universidad de Chile 1:4
O'Higgins – Union Espanola 1:1
Iquique – Everton CD 2:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.