Velika pobjeda za veliki uspjeh

Mladi košarkaši prošli dalje

Velika pobjeda za veliki uspjeh

U izuzetno važnoj utakmici za prolaz u drugi krug takmičenja, mlada košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je protiv Izraela u jednoj infarkt završnici sa 60:57.

Ovaj, zasigurno jedan od većih uspjeha bh. košarke građen je mukotrpno i veoma teško. Prvo poluvrijeme završeno je neriješenim rezultatom 27:27. Nakon trećeg perioda igre bilo je 41:41. Tek u zadnjoj četvrtini naši su momci odigrali maestralno sve do konačne pobjede.

U tim trenucima najbolji je bio Ranko Ivić koji je pogodio sedam važnih poena u zadnjim trenucima utakmice. U našoj reprezentaciji najkorisniji je bio Gajić koji zamalo nije postigao double-double učinak. On je postigao 12 poena uz devet skokova.

Isto toliko koševa dao je i Ivić, dok je Halilović također bio raspoložen za igru, postigavši 10 poena uz sedam skokova.

Moramo napomenuti da je naša selekcija igrala u najtežoj grupi prvenstva. Iz naše grupe dalje idu Belgija kao prvoplasirana i mi. U drugoj fazi natjecanja križamo se sa grupom C, a tu će nas čekati Češka i još jedna selekcija koja izbori plasman.

U tu četvrtfinalnu grupu ulazimo sa nula bodova, jer poene protiv Belgije ne možemo nositi, pošto smo tu utakmicu izgubili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.