Velika pobjeda Želje u Vrapčićima u borbi za titulu

Plavi slavili s 3:0

Velika pobjeda Želje u Vrapčićima u borbi za titulu

E. Škorić

Jedan od derbija u ovom kolu odigran je u Mostaru, u Vrapčićima, a Željo je slavio protiv Veleža s uvjerljivih 3:0.

Željezničar je imao teško gostovanje, ali je ipak uspio da obraduje grupu svojih navijača u Vrapčićima i to uvjerljivom pobjedom od 3:0.

Prva ozbiljnija situacija dogodila se tek u 18. minuti, kada je Bajić loše šutirao iz slobodnjaka. 

Prvi strijelac lige je u 25. minuti pogodio za radost Plavih. Zoran Kokot ga je proigrao, a on s 11 metara preciznim udarcem savladao Bobića, te je postigao svoj 14. prvenstveni gol.

Inače, igrači Veleža su održali protest kod glavnog sudije, tražili su igranje rukom Kokota kod prijema lopte prije asistencije za Bajića, no naravno svejedno su igrači Veleža morali da krenu s centra.

Đelmić je imao dobru priliku u 34. minuti, ali je zamalo neprecizan. Do kraja prvog dijela izdvajamo i šansu Bajića, ali ovaj put je Bobić lako uhvatio loptu.

U nastavku dosta nekih ružnih scena, uglavnom zbog nervoze domaćih. Velež je tražio izjednačenje. Blagojević je glavom pucao preko gola, a Reljića je u zadnji čas izblokirao Bogdanović. Zatim je Hajdarović pucao preko gola. 

U 77. minuti Reljić je laktom udario Kosorića pa je dobio crveni karton i gosti su s igračem više lakše priveli utakmicu kraju u svoju korist. Nogometaš gostiju Eldar Hasanović pogođen je s tribine gdje su se nalazili domaći navijači. U samoj završnici utakmice Bogdanović je zabio, te je ovjerio pobjedu izabranika Milomira Odovića. 

Nije Željo stao na dva gola. Mladi Beganović je u sudijskoj nadoknadi postavio konačnih 3:0.

Plavi su sada uz Sarajevo glavni konkurenti za titulu. Željo sada ima 55 bodova, a Sarajevo bod više. Upravo će se ovi rivali sljedećeg vikenda sastati na Koševu.

Velež - Željezničar 0:3 (Bajić 25., Bogdanović 89., Beganović 90.)

Velež: Bobić, Zolj, Hajdarović, Reljić, Ćemalović, Hebibović, Blagojević, Pejić, Škaljić, Nikolić, Maletić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Antolović, Kvesić, Kosorić, Bajić, Đelmić, Hadžiahmetović, Zeljković, Bogdanović, Kokot, Beganović, Hasanović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti