Velika pobjeda Zimbabvea u sjeni pogibije navijača

Velika nesreća

Velika pobjeda Zimbabvea u sjeni pogibije navijača

S. Grebović

Reprezentacija Zimbabvea je današnjom pobjedom od 2:0 nad selekcijom Konga osigurala plasman na završnicu Afričkog Kupa Nacija koji će ove godine biti odigran u Egiptu.

Velika pobjeda Zimbabvea kojom se ova selekcija kvalifikovala na završni turnir ostala je u sjeni pogibije jednog domaćeg navijača koji je u stampedu ispred stadiona izgubio život, objavio je fudbalski savez ove zemlje.

Posebno je dirljv momenat viđen po završetku ovog meča kada su igrači domaće reprezentacije na kraju susreta gromoglasnim aplauzom pozravila svoje navijače i pozvali ih da siđu na teren i skupa proslave plasman na Kup Nacija.

Za Zimbabve su da današnjoj utakmici pogađali Khama Billiat u 20. i Knowledge Musona u 36. minuti utakmice. 

Pored Zimbabvea iz ove grupe se kvalifikovala i selekcija Demokratske Republike Kongo koja je u direktnom okršaju sa Liberijom pobjedila sa 1:0 pogotkom igrača Villareala Cedrica Bakambua. 

Iz Afričkog fudbalskog saveza nisu izašli u susret selekciji Liberije koja je tražila da susret bude prolongiran na neodređeno vrijeme zbog virusa Ebole koji hara u toj zemlju u posljednje vrijeme.

Afrički Kup nacija će biti odigran u Egiptu u junu i julu mjesecu tekuće godine u Egiptu, a na turniru će po prvi put igrati 24 ekipe, umjesto dosadašnjih 16.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi