Maroko dobio tužbu, suspenzija ukinuta, kazna smanjena

Sud za sportsku arbitraži

Maroko dobio tužbu, suspenzija ukinuta, kazna smanjena

Fudbalski savez Maroka dobio je tužbu protiv Afričke fudbalske konfederacije (CAF) pred Sudom za sportsku arbitražu u vezi sa zabranom učešća na Kupu afričkih nacija 2017. i 2019. godine.

CAF je suspendovao Maroko koji je trebao prvobitno biti organizator ovogodišnjeg kontinentanog turnira, ali su Marokanci odustali zbog epidemije ebole u Africi.

Pored toga što je Maroku ukinuta suspenzija, smanjena je i novčana kazna sa milion na 50.000 dolara, ali će odluka o plaćanju odštete CAF-u od 8 miliona eura "morati biti preispitana od strane neke druge institucije".

CAF tvrdi da je zabilježio velike gubitke zbog preseljenja Kupa afričkih nacija 2015. iz Maroka u Ekvatorijalnu Gvineju samo dva mjeseca prije početka takmičenja.

Maroko je želio da odloži turnir zbog ebole, ali je taj prijedlog CAF odbio, te izbacio Maroko sa turnira.

"Ovo je odlična vijest, okončaće naš konflikt sa CAF-om, sa kojim ćemo nastaviti normalnu saradnju. Sada ćemo se sastati sa selektorom Baduom Zakijem i početi pripreme", rekao je potpredsjednik FS Maroka, Nourreddine El Bouchhati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.