Velika pobuna u Manchester Unitedu, 11 igrača želi da ode

Velika pobuna u Manchester Unitedu, 11 igrača želi da ode

Edmir Škorić

Nad Manchester Unitedom skupljaju se sve tamniji oblaci. Atmosferu u podijeljenoj svlačionici nazivaju “vrlo lošom”, a klub želi napustiti čak 11 igrača koji su nezadovoljni ulogom menadžera Ralfa Rangnicka.

Rangnickov početak na Old Traffordu nije bio loš, no u prvoj utakmici u 2022. godini njegov tim je kod kuće poražen od Wolverhamptona s 1:0. Nijemac, koji je krajem novembra zamijenio otpuštenog Olea Gunnara Solskjaera, nije izgubio prvih pet mečeva, ali je u ponedjeljak naprosto razbijen njegov tim.

Nakon te utakmice uslijedile su nove kritike za Unitedove zvijezde, što i ne čudi, s obzirom da su tek sedmi na tabeli sa upitnim šansama za plasman u Ligu prvaka, dok je borba za titulu odavno okončana.

Problem je i to što pod Rangnickovim vodstvom klub ne igra ništa bolje nego za vrijeme Solskjaerovog mandata. Iako je Manchester United izgubio tek u ponedjeljak, sedam dana ranije su se vrlo loše odigrali u utakmici protiv Newcastle Uniteda, kada je bilo 1:1.

"Možda smo se borili, ali definitivno nismo bili jedno. Imamo dosta kvalitete u momčadi, ali ponekad to definitivno nije dovoljno", rekao je odbrambeni igrač Manchester Uniteda Luke Shaw nakon utakmice protiv Wolvesa. Englez je sugerisao da je došlo do podjela u svlačionici, o čemu su engleski mediji odmah počeli da pišu.

Kako prenosi "The Mirror" čak 11 igrača izrazilo je volju da napusti klub u bliskoj budućnosti. Neki igrači moraju biti vrlo nezadovoljni činjenicom da tokom Rangnickova mandata nisu dobili svoju priliku. Očekuje se da će se na popisu naći veznjaci Jesse Lingard i Donny van de Beek, središnji defanzivac Eric Bailly i rezervni golman Dean Henderson.

Problem svlačionice Manchester Uniteda je i Ronaldov utjecaj na grupu igrača koji govore portugalski.

Sam Rangnick također bi trebao predstavljati problem. Kako prenosi ESPN, Nijemac do sada nije uvjerio ekipu svojom taktičkom idejom. Štoviše, Rangnick ima problem sa stjecanjem poštovanja igrača, jer ga neki tretiraju kao samo privremeno rješenje koje neće imati veliki utjecaj na budućnost kluba. U istom članku ESPN-a smo pročitali da je jedan od igrača Manchester Uniteda odmah nakon što je angažovan Rangnick putem interneta provjeravao ko mu je novi menadžer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nije dobro. Atmosfera je jako loša i čini se da su pred ekipom veliki problemi", rekao je za Mirror izvor blizak svlačionici Uniteda.

Manchester United sljedeću utakmicu ima u ponedjeljak kada će igrati protiv Aston Ville u FA kupu. S istim rivalom sastat će se i 15. januara po povratku Premiershipa.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sars33
Svaki tim ima svoje uspone i padove, da je ovako sad bilo i sa ostalim klubovima ne bi sad bili ono sto jesu... Chealse nije osvojio hl**** sve do ove prosle godine, osvojili Ligu prvaka, evo ih sad medu prva 3 na tabelu u Premier Ligi... prije su jedva se borili za plasman u Ligu prvaka, a vidi sad... ima jos klubova koji su ovako isto, Sevilla, City, Liverpool se poboljso... neka ih Ranginck pusti, ali prije nego sto ih pusti neka dovede zamjenu, neka se pokaze, mora neki tranfer puć **** ga ja, godinama samo iscekujemo sta dobro
4 0
Eno30
Iskreno ni meni se ne svidza ova taktika Ragnicka ali jos gore zalaganje igraca. Vise krivim igrace mada i trener drzi Bruno na klupi WDB i dalje klupa ne dobivaju sanse nikako Rasford klupa nije to meni bas ok ali ja sam navijac, a gospodin Ragnick je trener on bira sastav
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti