Velika želja PSG-a i Rome: Foyth potpisao za Tottenham
Foto: Tottenham

Mladi Argentinac karijeru nastavlja u Engleskoj

Velika želja PSG-a i Rome: Foyth potpisao za Tottenham

Tottenham se tokom ljeta povezivao s mogućim dovođenjem mladog defanzivca Estudiantesa Juana Foytha, a sada su iz ovog londonskog kluba saopštili da je Foyth potpisao ugovor. 

Talentovani 19-godišnjak je s Tottenhamom potpisao petogodišnji ugovor, pa će u Londonu ostati do 2022. godine. Prije dolaska u Tottenham, Foyth se povezivao i s transferima u Paris-Saint Germain i Romu, ali je ipak odlučio karijeru nastaviti u engleskoj Premier ligi.

Foyth nastupa za argentinsku U-20 reprezentaciji, a mnogi fudbalski stručnjaci ga smatraju jednim od najvećih talenata na poziciji štopera. Pretpostavlja se da je Tottenham platio između 8 i 10 miliona funti naknade Estudiantesu, a sam Foyth je istakao da se odlučio za Pijetlove zbog činjenice da trener Pochettino vjeruje u mlade igrače.

"Zaista mi se sviđa ovaj klub. Pratim ga od djetinjstva...To je klub koji vjeruje u mlade igrače i veoma sam zadovoljan što sam tu", izjavio je Foyth za zvaničnu stranicu Tottenhama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi