Velike evropske zvijezde nemoćne u Kini

Jackson Martinez, Ramires, Teixeira...

Velike evropske zvijezde nemoćne u Kini

Kineski klubovi su ovog januara šokirali nogometni svijet kupovinom nekih od najvećih evropskih fudbalskih zvijezda.

Ipak, da im se silni novac možda i neće isplatiti, pokazali su današnji debiji Ramiresa, Teixeire i Jacksona Martineza, igrača koji su ukupno plaćeni gotovo 100 miliona funti.

Oni su debitirali za Jiangsu Suning, odnosno Guangzhou Evergrande u mečevima azijske Lige šampiona, a njihove ekipe nisu uspjele ostvariti pobjede.

Teixeira je pokazao najviše od pomenutog trojca sa nekoliko dobrih driblinga, ali ni on ni njegov saigrač iz Jiangsua Ramires nisu uspjeli ništa ozbiljnije i konkretnije da urade u remiju ove ekipe 1:1 protiv kluba iz Vijetnama Binh Duonga.

S druge strane, Jackson Martinez je također debitirao za svoj novi klub, a u meču protiv Pohang Steelersa uspio je propustiti nekoliko velikih prilika za svoju ekipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi