Velike zarade Real Madrida i Barcelone

Najviše profitirali u prošloj sezoni

Velike zarade Real Madrida i Barcelone

Edmir Škorić

Klub s najviše zarade u prošloj sezoni je Real Madrid.

Istraživanje konsultanske kuće Deloitte je pokazalo kako je Real Madrid zaradio 577 milina eura u prošloj sezoni. Prihod od ulaznica porastao je za 9.1 milion eura, dok je prihod od prenosa utakmica opao za 4.3 miliona eura.

Barcelona je u sezoni u kojoj je osvojila skoro sve zaradila 560,8 miliona eura. Treći na listi je Manchester United, koji je takođe premašio 500 miliona eura. Crveni vragovi su zaradili 519,5 miliona eura.

Zatim slijede PSG sa 480,8, Bayer sa 474 miliona eura, Manchester City je zaradio 463,5 miliona, dok je Arsenal zaradio 435,5 mil. eura. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Top 10 po zaradi su Chelsea (420), Liverpool (391,8) i Juventus (323,9). 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti