Veliki dan za bh. suđenje: Samo Peljto i Albanac Jorgji među sudijskom elitom
Irfan Peljto, bosanskohercegovački sudija uživa veliko povjerenje UEFA-e i ne bi bilo čudo ukoliko bismo ga uskoro gledali i tokom susreta Lige prvaka.

Bh. sudija dijeli pravdu u Salzburgu

Veliki dan za bh. suđenje: Samo Peljto i Albanac Jorgji među sudijskom elitom

Adnan Beganović

Danas su na rasporedu utakmice 3. kola Evropa lige koje će se s mnogo pažnje pratiti i u Bosni i Hercegovini, kako zbog bh. fudbalera tako i zbog bh. sudija.

Iako su bosanskohercegovačke sudije ponekad s razlogom a ponekad i bez razloga, na meti bh. ljubitelja fudbala, u posljednje vrijeme sve bolje kotiraju u Evropskoj fudbalskoj federaciji.

Dokaz za to je i večerašnji susret 3. pretkola Evropa lige između Red Bulla i Rosenborga na kojem će pravdu dijeliti šest bosanskohercegovačkih sudija, a velika je to čast, kako za sudije tako i za Fudbalski savez BiH i Komitet za suđenje FSBiH.

Glavni sudija na utakmici Red Bull - Rosenborg će biti Irfan Peljto, dok će njegovi pomoćnici biti Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo. Iza gola će se nalaziti Dragan Petrović i Haris Kaljanac, a četvrti sudija je Damir Lazić.

Zanimljivo je, a možda i nešto govori, to da su se upravo Peljto i albanski sudija Enea Jorgji "ugurali" među sudijsku elitu, odnosno da su samo njih dvojica iz Druge grupe kao perspektivni delegirani za večerašnje mečeve.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Damir Skomina, Luca Banti i Felix Brich, samo su nek od priznatih sudijskih imena koja će večeras dijeliti pravdu, a u njihovom društvu našao se i naš Peljto.

Ko zna, možda za par godina na Peljtu budemo ponosni kao što su Slovenci na Skominu ili Srbi na Mažića.

Top Komentari

vanja8
Pa i otac mu je bio vrhunski sudija,tako da nije ni čudo da jako brzo ide ka samom vrhu FIFA sudaca.Ako je iko zaslužio to je upravo Irfan Peljto... Čestitke i njemu i njegovom ocu od koga je i imao sta naučiti
12 1
Trapo
Bravo majstore!
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi