Veliki derbi pripao Argentincima

Veliki derbi pripao Argentincima

Velikim južno-američkim derbijem između Argentine i Brazila okončana je osmina finala Mundobasketa. Argentina je u odličnoj utakmici upisala pobjedu rezultatom 93:89 i plasirala se u četvrtfinale gdje ih čeka Litvanija.

Utakmica je bila vjerovatno najbolja od svih utakmica osmine finala i prava je šteta što u nastavku prvenstva nećemo gledati jednu od reprezentacija, u ovom slučaju Brazil, koji je i večeras odigrao odlično, ali je Argentina bila za nijansu bolja i zasluženo slavila.

Nakon prve četvrtine rezultat je glasio 25:25, da bi Brazil na poluvrijeme otišao sa dva poena prednosti (48:46). U nastavku smo ponovo gledali odličnu utakmicu, a u posljednjih deset minuta smo ušli sa poravnatim rezultatom (66:66). U posljednjih deset minuta još bolja utakmica, a u samom finišu je Argentina bila uspješnija i upisala pobjedu najviše zahvaljujući Scoli.

Selektor Brazila Ruben Magnano je nekada vodio ovu reprezentaciju Argentine, trenirao je Scolu, Oberta, Gutierreza, Delfina i ostale, ali večeras nije uspio pročitati njihovu igru. Večeras je u sastavu Argentine vrlo dobro odigrao i Fabricio Oberto, koji je u grupnoj fazi igrao samo jednu utakmicu zbog povrede, a zaigrao je i Delfino, koji je zbog povrede propustio zadnja dva treninga.

Najbolji pojedinac utakmice bio je Luis Scola, koji je upisao 37 poena i 9 skokova, Carlos Delfino je dodao 20 poena (4/7 šut za tri poena), Hernan Jasen 15 poena i 5 skokova, a kod Brazila su najbolji bili Marcelo Huertas sa 32 i Leandro Barbosa sa 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.