Veliki derbi za proslavu povratka Bundeslige!

Odmah poslastica

Veliki derbi za proslavu povratka Bundeslige!

Konačno se jedna vrhunska fudbalska liga, nakon pauze zbog pandemije novog koronavirusa, vraća. Naravno, riječ je o Bundesligi.

I odmah u subotu, na otvaranju nastavka sezone, jedan od "najjačih" njemačkih derbija, "Revierderby", derbi Rurske oblasti. Rekli bismo, utakmica da se proslavi povratak njemačkog šampionata.

Naime, u subotu (15:30) se, između ostalog, igra duel ljutih rivala, Borussije Dortmund i Schalkea.

Najveća šteta je svakako što "Rudari" ovaj put neće proputovati nekih pola sata od Gelsenkirchena do Dortmunda kako bi na Westfalenu pokušali nadglasati, što bi bilo jako teško, slavni "Žuti zid". Iako, zbog Covida-19 koji i dalje "prijeti", neće biti publike na stadionu Borussije, ipak je riječ o velikom derbiju i pravoj poslastici barem za ljubitelje njemačkog fudbala.

Tako će se po ko zna koji put, od 1925. kada su prvi put odmjerili snage, u subotu na Westfalenu sastati veliki rivali, a naravno uloga favorita pripada "Milionerima". Isto bi vjerovatno bilo i bez pandemije koronavirusa, a sa njom je Schalke u još goroj situaciji jer je klub u velikim finansijskim problemima i atmosfera sigurno nije najbolja.

Nije lako ni Borussiji, ali opet gotovo svi očekuju pobjedu žuto-crnih.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nastavak sezone Bundeslige su sigurno jedva dočekali i kladioničari koji konačno mogu tipovati na "prave", jake utakmice. Kladionica MOZZART je tako spremila ponudu i za Revierderby, a kvota na favorita je odličnih 1.60.

Ne bi nas iznenadila ni efikasna utakmica na Westfalenu, a MOZZART nam je na opkladu 3+ golova ponudio kvotu 1.65. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel Borussije Dortmund i Schalkea!

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.