Veliki Fergusonov promašaj završio u Coritibi

Pamtite li Andersona?

Veliki Fergusonov promašaj završio u Coritibi

Sjećate li se Andersona? Nekada je bio najbolji mladi fudbaler svijeta, igrao je u Manchester Unitedu, međutim njegova karijera nije se razvila onako kako se očekivalo. 

Manchester United je za dovođenje Andersona 2007. godine bio izdvojio 30 miliona eura. Vjerovalo se da će izrasti u velikog igrača, ali on za vrijeme provedeno u klubu nije uspio da iskaže sav potencijal i vratio se u Brazil. 

U posljednje dvije godine Anderson je igrao za Internacional, da bi ove zime nakon ispadanja kluba u niži rang prešao u Coritibu za koju će nastupati do kraja godine kao posuđen igrač. Informaciju je potvrdio i brazilski klub. 

Pored Internacionala i Manchester Uniteda, Anderson je podsjetimo u svojoj dosadašnjoj fudbalskoj karijeri još igrao za Gremio, Porto i Fiorentinu. U dresu A reprezentacije Brazila je uknjižio ukupno osam nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi