Veliki hendikep za Arsenal u nastavku sezone

Arsenal ostaje bez glavnog čuvara mreže

Veliki hendikep za Arsenal u nastavku sezone

D. Vejo

Nakon što se tokom utakmice protv Swansea požalio na povredu golman Arsenala Petr Cech morao je da izađe sa terena. 

Analizom stučnog medicinskog tima, utvrđeno je da Čeh ima povredu lista te da nije ozbiljnije prirode.

Veliki hendikep dogodio se tokom prošle utakmice Arsenala i Swansea. Sve je proteklo u najboljem redu do pred kraj meča kada se jedan od okosnice tima, Petr Cech požalio na povredu. Na svu sreću, utvrđeno je da će ga povreda sa travnate podloge udaljiti na mjesec dana što je olakšavajuća okolnost, imajući u vidu da su čelnici kluba kao i strateg strahovali od nekog dužeg perioda.

Iako se brzo vraća na teren, golman će propusti mečeve koji su od veliko značaja za njegov tim. Svojim saigračima definitivno neće biti na usluzi protiv Tottenhama, West Bromwicha, Watforda i Evertona, dok će u Ligi šampiona propupustiti revanš meč protiv Barcelone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kao rezerva jednom od najboljih golmana svijeta i među stativama Londonaca, biće David Ospina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti