Veliki neredi u Jablanici, spašavala se živa glava
FOTO: SportSport.ba

Desetine navijača povrijeđeno

Veliki neredi u Jablanici, spašavala se živa glava

E. Škorić

U derbi utakmici 29. kola Druge lige Jug između jabalničke Turbine i konjičkog Igmana došlo je do žestokih nereda.

Stadion u Jablanici je nakon mnogo vremena konačno bio prepun (oko 2500 gledalaca) gdje je vladala odlična atmosfera tokom prvog poluvremena. Na stadion je bila pristigla i grupa oko 150 - 200 gostujućih navijača i simpatizera. 

Najprije je u prvom dijelu Turbina povela iz slobodnog udarca u 23.minutu što je izazvalo veliko oduševljenje među domaćom publikom.  Strijelac je bio Zahirović. Igman je izjednačio u 36. minuti iz jednog kornera nakon nespretnosti domaće odbrane. Strijelac je bio Sultanić. A ono što je interesantno iz prvog dijela još je i crveni karton iz 45. minute koji je zaradio Čilić pred sami kraj prvog dijela.

Nažalost došlo je do neobjašnjivog kašnjenja početka drugog poluvremena iako su igrači izašli i bili spremni za igru. Došla je dojava od pripadnika MUP-a nezvanično da je glavni sudac prekinuo utakmicu nakon što je napadnut u svlačionicama i gostujući su navijači upozoreni da što prije napuste stadion.

U tom trenutku grupa domaćih navijača je krenula prema gostujućoj publici i krenuli su neredi. 

Gostujući navijači su se razbježali po ulicama grada. Zvanično se ne znaju ni uzrok ni detalji, kao ni podaci o broju eventualnih povrijeđenih.

Nažalost, došlo je do scena koje nijedan normalan ljubitelj sporta ne želi niti priželjkuje. Ponovo ispoljavanje negativne energije na našim fudbalskim terenima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti