Veliki okršaj na Allianz Areni, Katalonci u pohodu na Pariz

Večeras prvi mečevi četvrtine finala LP

Veliki okršaj na Allianz Areni, Katalonci u pohodu na Pariz

A. Haznadarević

Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu, večeras će imati priliku uživati u dva velika dvoboja četvrtine finala najelitnijeg fudbalskog klupskog takmičenja u Evropi, u kojima će snage odmjeriti Bayern i Juventus, te PSG i Barcelona.

Nakon što su Bavarci zbog dosta lošije predstave na svom terenu u uzvratnom meču s Arsenalom do posljednjeg sudijskog zvižduka morali strahovati za prolaz u četvrtinu finala, ekipi Juppa Heynckesa na noge dolazi veliki Juventus. Stara dama se u prethodnoj rundi takmičenja doslovno poigrala sa Celticom, prošavši dalje sa ukupnim rezultatom od 5:0.

 

Sada će, u svojevrsnom finalu prije finala, ova dva velikana odlučiti ko će od njih zaigrati u velikom polufinalu. Jedno je sigurno, bilo koja od ove dvije momčadi, koja kroz dvomeč ostvari plasman u narednu rundu, biće jedan od najvećih favorita za osvajanje titule prvaka Evrope.

 

U drugom duelu će preporođeni Paris Saint-Germain na svom Parku prinčeva dočekati veliku Barcelonu. Klub imućnih arapskih vlasnika je doveo ogroman broj fudbalskih velikana i sastavio ih u momčadi koju čvrstom rukom vodi Italijan Carlo Ancelotti. Prinčevi su, može se reći, s dosta muke prethodno iz utrke eliminisali Valenciju ukupnim rezultatom 3:2, te sada ispred sebe Ibrahimović i društvo imaju, možda i najtežeg mogućeg protivnika.

 

S druge strane Barcelona je u epskom povratku protiv Milana ispisala nove stranice historije Lige prvaka, slavivši sa čudesnih 4:2, nakon što su prvi meč na San Siru izgubili sa 2:0. Tim, vjerovatno i ključnim, trijumfom nad Rossonerima, Katalonci su pokazali da nije ni blizu njihov krah, kako je možda izgledalo, te da imaju snage i motiva više nego ikada.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

Oba večerašnja duela, koja se igraju u Minhenu i Parizu, igrat će se u istom terminu s početkom u 20 sati i 45. minuta.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.