Veliki povratak Freiburga u Mainzu, Mujdža nije igrao

Freiburg u polufinalu DFB-Pokala

Veliki povratak Freiburga u Mainzu, Mujdža nije igrao

Edmir Škorić

Nogometaši Freiburga slavili su na gostovanju u Mainzu nakon produžetaka i prošli u polufinale njemačkog DFB-Pokala.

Početak iz snova za Mainz na Coface Areni. Shawn Parker je u drugoj zabio za 1:0, a samo dvije minute kasnije prednost domaćih je udvostručena pogotkom Nikija Zmilinga.

 

Bližio se kraj utakmice, ali gosti se nisu željeli oprostiti od polufinala. U 86. rezervista Ivan Santini smanjuje rezultat, a onda u trećoj minuti sudačke nadoknade Daniel Caligiuri pogađa s bijele tačke za produžetke.

 

Sve to dogodilo se s igračem više gostiju, jer je kod Mainza u 65. isključen Čeh Zdenek Pospech. U produžetku Caligiuri postiže pogodak i Freiburg pravi veliki preokret.

 

Za Freiburg nije nastupio bh. reprezentativac Mensur Mujdža, koji je bio na klupi.

 

DFB-Pokal, četvrtfinale:

Mainz - Freiburg 2:2, 2:3 (Parker 2, Zimling 4/ Santini 86, Caligiuri 92 - penal, 108)

 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.