Veliki preokret Galate kod Samsunspora
Milan Baroš, strijelac vodećeg gola za Galatu

Veliki preokret Galate kod Samsunspora

Galatasaray je na gostovanju svladao Samsunspor velikim preokretom i tako za sada povećao prednost nad drugoplasiranim Fenerbahčeom, koja sada inosi sedam bodova.

Turski div gubio je u pvom poluvremenu sa 2:0. Golove za Samsunspor postigao je Ekigho Ehiosun u 22. i 32. minuti. Međutim, Galatasaray uspio je u drugom poluvremenu doći do tri boda.

Prvo je Semih Kaya smanjio vodstvo domaćih u 51. minuti, da bi u 70. minuti  Selcuk Inan izjednačio rezultat. Golovima Milan Baroša u 78. i Sercana Yildirima u 84. minuti Galata je došla do pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.