Veliki preokret Japana protiv Zambije, slavio i Portugal
Foto: EPA

Sedam golova u prijateljskom meču

Veliki preokret Japana protiv Zambije, slavio i Portugal

Midhat Šljivak

Japan je u fantastičnom prijateljskom duelu savladao reprezentaciju Zambije s 4:3 i to nakon sjajnog preokreta.

Afrička reprezentacija je odlično otvorila meč. Christopher Katongo je u devetoj minuti iskoristio neopreznost japanske odbrane, te je matirao golmana Nishikawu za prednost Zambije od 1:0.

Novi gol u mreži Japana viđen je u 29. minuti. Sjajan gol je postigao Felix Katongo za vodstvo od 2:0. 

Uspio je Japan da u 40. minuti dođe do smanjenja rezultata. Dosuđen je penal, a precizan izvođač je Keisuke Honda za rezultat poluvremena od 2:1. 

Do poravnanja rezultata Japan je stigao u 74. minuti. Gol za 2:2 postigao je Shinji Kagawa, da bi već u narednom napadu Keisuke Honda pogodio za potpuni preokret i vodstvo Japana od 3:2.

Prava drama viđena je u finišu susreta. Prvo je Zambija u 89. minuti preko Musonde došla do izjednačenja na 3:3, ali su Japanci preko Okuba u prvoj minuti nadoknade vremena stigli do pobjede od 4:3. Oba gola u završnicu su bila zaista fantastična.

Portugal je u još jednom prijateljskom duelu savladao selekciju Meksika s 1:0. Jedini gol na ovom susretu postigao je Bruno Alves u trećoj minuti sudijske nadoknade. 

Bh. rival iz kvalifikacija selekcija Grčke s 2:1 je savladala Boliviju.

Prijateljski mečevi:

Japan - Zambia 4:3 (Honda 40'p, 75', Kagawa 74', Okubo 90+' / C.Katongo 9', F. Katongo 29', Musonda 89')

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Portugal - Meksiko 1:0 (Alves 90+3')
Grčka - Bolivija 2:1 (Kone 21', Katsouranis 54' / Cardozao 70')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.