Veliki preokret: Ništa od Iniestinog odlaska u Kinu

Ide u Japan?

Veliki preokret: Ništa od Iniestinog odlaska u Kinu

Endin Čaušević

Jedan od najboljih veznih igrača u posljednjih deset godina Andres Iniesta nedavno je saopštio da će na kraju ove sezone napustiti Barcelonu.

Iniesta je uz suze izjavio da je ovo njegova posljednja sezona u dresu Barcelone u kojem je proveo cijelu svoju dosadašnju karijeru. Ipak, ovaj iskusni veznjak odlučio je da se pred kraj karijere okuša u još nekom klubu, a najviše se špekulisalo o odlasku u Kinu.

Iako se vjerovalo da je Iniesta sve dogovorio sa Chongqing Lifanom čini se da od toga neće biti ništa. Iz ovog kineskog kluba su demantovali da su potpisali ugovor s Iniestom, te da s igračem Barcelone nemaju nikakav dogovor.

Ipak, u španskim medijima pojavila se informacija da Iniesta ne ide u Kinu već da će karijeru nastaviti u Japanu. Navodno, ovaj fudbaler je u pregovorima sa Vissel Kobeom i trebao bi potpisati trogodišnji ugovor. Ukoliko se odluči na Japan Iniesta će godišnje zarađivati čak 25 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti