Veliki preokret: Odion Ighalo ostaje u Manchester Unitedu

Danas mu istekla posudba

Veliki preokret: Odion Ighalo ostaje u Manchester Unitedu

E. Čaušević

Odion Ighalo je početkom januara stigao u Manchester United na posudbu iz kineskog Shanghai Shenhue.

Nigerijac je odigrao svega nekoliko utakmica u dresu Crvenih đavola prije prekida sezone i uspio je ostaviti dobar utisak. No, problem je što je posudba dogovorena do kraja sezone, te je danas zvanično istekla.

Prekid sezone je napravio pravu zbrku u fudbalu, a posebno se to odnosi na igrače koji su na posudbama ili u posljednjoj godini ugovora. Ighalu je danas posudba istekla i Shanghai je tražio od njega da se vrati u Kinu.

Međutim, engleski mediji pišu da je došlo do velikog preokreta. Kako piše Telegraph Manchester United je uspio dogovoriti produženje posudbe do januara 2021. godine.

United i Shanghai su našli zajednički jezik za nigerijskog napadača, a sada se samo čeka zvanična potvrta FA, te će Ighalo imati pravo da nastupi za Crvene đavole u nastavku sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ighalo je od dolaska na Teatar snova odigrao osam mečeva i postigao je četiri gola.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi