Veliki preokret Wolvesa: Adama Traore i Doherty srušili Manchester City!

Premier liga, 19. kolo

Veliki preokret Wolvesa: Adama Traore i Doherty srušili Manchester City!

Devetnaesto kolo Premiershipa je zatvoreno duelom Wolverhamptona  i Manchester Cityja na Molineuxu. Viđeno je dosta uzbuđenja, a na kraju je Wolverhampton slavio pobjedu rezultatom 3:2.

Počelo je užasno za Građane. Igrala se 12. minuta kada je "sijevnula" opasna kontra Wolvesa, Jota ja prebacio Edersona, a golman Cityja napravio faul van svog kaznenog prostora i zaradio direktan crveni karton.

Pep Guardiola je bio primoran izvesti iz igre Segija Aguera i na teren poslati rezervnog golmana Brava.

Ipak, u 21. minuti Mahrez pada u kaznenom prostoru Wolvesa, a VAR odlučuje da je to penal za City. Tek tada nastupa "cirkus".

Sterling izvodi penal, ali Rui Patricio brani. Ipak, ponovo se oglašava VAR i nalaže da se penal ponovi zbog kretanja golmana. Streling ponovo šutira, a Rui Patricio ponovo brani. Ipak, ovaj put se lopta odbija u noge Raheemu Sterlingu koji potom, u 25. minuti, pogađa za 0:1.

Na odmor se otišlo rezultatom 0:1, a otvaranje drugog poluvremena je donijelo dobru priliku za Wolvese. Ipak, Jotin pokušaj je otišao preko gola.

A onda polukontra Cityja u 50. minuti. De Bruyne upošljava Sterlinga, a Englez prebacuje golmana Wolvesa i pogađa za 0:2.

Činilo se tada da će City lagano privesti posao kraju uprkos brojčanoj inferiornosti, ali samo pet minuta kasnije Adama Traore uzima stvari u svoje ruke, upućuje izuzetno prezican žut ka golu Cityja i postiže lijep gol za 1:2.

Imao je Wolverhampton dobre prilike i nakon postignutog gola, ali promjene rezultata nije bilo sve do finiša utakmice.

Ponovo je Adama Traore igrao glavnu ulogu (čovjek koji je srušio City u prvom ovosezonskom duelu ovih rivala). Sjajni Španac je bezopasnu situaciju pretvorio u asistenciju za gol i to tako što je oduzeo loptu Mendyju i poslužio Jimeneza koji je pogodio za 2:2 u 82. minuti.

Taman kada su svi pomislili da će utakmica završiti 2:2, Jimenez majstorski ostavlja loptu za Dohertyja koji u 90. minuti utakimce pogađa za veliki preokret Wolvesa i pobjedu rezultatom 3:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Imali su Wolvesi i sreće u posljednjim trenucima meča pošto je Sterling iz slobodnjaka pogodio preču.

City je ostao na 38 bodova i na trećoj poziciji. Građani imaju 14 bodova manje i utakmicu više od prvoplasiranog Liverpoola, dok im drugoplasirani Leicester bježi bod. Wolverhampton se popeo na peto mjesto i ima 30 bodova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

edinho
Sta se desava sa ovim VELIKANIMA???....prvo jucer Chelsea sad City....GAZIJA smrade baci neki strucni komentar....
8 2
Fareus1921
Wolwerhampton bolji cijeli meč.City 4 puta prešo pola
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi