Veliki promašaj Ibiševića obilježio meč Mallorce i Herthe

Utakmica završila remijem

Veliki promašaj Ibiševića obilježio meč Mallorce i Herthe

E. Čaušević

Fudbaleri Herthe remizirali su danas na gostovanju protiv Mallorce (1:1) u prijateljskom meču.

Hertha se već nekoliko dana nalazi na pripremama u Mallorci, a danas je njemački klub iskoristio priliku da odigra pripremni meč sa ovom ekipom. U prvom poluvremenu gledali smo dosta dosadan fudbal bez ozbiljnijih prilika.

Ipak, u drugom poluvremenu obje ekipe su ubacile u brzinu više, te su zaigrale mnogo bolje. Samo dvije minute bile su potrebne Mallorci da stigne do prednosti kada je sjajan gol sa dvadesetak metara postigao Cano.

Međutim, nakon primljenog gola Hertha je preuzela incijativu na sredini terena što se isplatilo ovoj ekipi u 60. minuti kada je na 1:1 izjednačio Stocker. Devet minuta kasnije gosti su mogli do izjednačenja, ali je sjajnu šansu propustio Vedad Ibišević.

Bh. napadač izašao je oči u oči sa golmanom Mallorce, ali je sa ruba kaznenog prostora loptu poslao daleko iznad gola domaće ekipe.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prijateljski meč:

Mallorca - Hertha 1:1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi