Veliki promašaj Kehla u završnici, remi dvije Borussije

Bez pobjednika u Moenchengladbachu

Veliki promašaj Kehla u završnici, remi dvije Borussije

Edmir Škorić

U pretposljednjem susertu 23. kola njemačke Bundeslige snage su odmjerili nogometaši dvije Borussije, te na kraju upisali 28. remi u međusobnim susretima.

Prvenstvo u Njemačkoj je manje-više završeno. Skoro je nemoguće očekivati da će neko ugroziti Bayern na vrhu. Borussia Dortmund, aktuelni prvak i klub koji je dvije godine dominirao Bundesligom, gubi korak i ove sezone ne igra dobro u domaćem natjecanju.

 

Tako su izabranici Jurgena Kloppa na gostovanju u Moenchengladbachu odigrali 1:1 sa svojom imenjakinjom. 

 

Gosti iz Dortmunda su poveli u 31. minuti kada je Mar ter Stegen napravio glupost i skrivio penal. Mario Goetze je bio siguran s bijele tačke za 0:1.

 

Domaćin je izjednačio u 67. minuti, kada je Amin Younes snažnim udarcem poravnao na 1:1. Mogli su domaći u finišu i do pobjede. Rezervista Mlapa je imao stopostotnu šansu, obišao je Romana Weidenfellera i malo iskosa s desne strane umjesto u prazan gol, loptu poslao u vanjski dio mreže.

A onda je na drugoj strani Sebastian Kehl loptu prebacio preko gola iako je ispred sebe imao prazan gol. 

 

Bundesliga, 23. kolo:

Borussia M. - Borussia D. 1:1 (Younes 67/ Goetze 31 - penal)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

 


BOR0BOR1 by Samu21213
Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije