Veliki trijumf Liverpoola u Cardiffu
Veliki trijumf Redsa u Cardiffu (Foto: EPA)

Nastavlja se trka za šampiona

Veliki trijumf Liverpoola u Cardiffu

M. Šljivak

Liverpool je u 35. kolu Premiershipa savladao na gostovanju Cardiff sa 0:2 i tako je ponovo preuzeo vrh tabele.

Redsi su u ovaj meč ušli kao veliki favoriti. Samo je pobjeda timu Jurgena Kloppa igrala ulogu, a tako će biti i do samog kraja sezone u borbi za titulu sa Manchester Cityjem.

Ušao je Liverpool dobro u meč. U prvom poluvremenu su već mogli završiti posao, ali su Roberto Firmino i Mohamed Salah promašili zicere.

To je sasvim sigurno uvuklo strah pod kožu navijača Redsa. Na odmor se otišlo bez golova, da bi u nastavku meča tim sa Anfielda ipak uspio da slomi otpor neugodnog protivnika.

U 57. minuti Liverpool je poveo. Alexander-Arnold je izveo sjajan korner, a prekrasan pogodak postiže Giorginio Wijnaldum za veliko slavlje gostiju od 0:1.

Imali su gosti potom šansu da riješe meč, ali su promašili nekoliko dobrih situacija. To im se umalo osvetilo nakon što je u 65. minuti Sean Morrison promašio prazan gol sa dva metra.

Upravo je Morrison krivac za drugi gol Redsa kojim je riješeno pitanje pobjednika. Igrala se 80. minuta kada je skrivio penal nad Salahom, a rezervista James Millner je pogodio za konačnih 0:2.

Redsi su sada dva boda ispred Manchester Cityja. Građani međutim imaju i utakmicu manje, a to je duel protiv gradskog rivala Uniteda u srijedu.

Ta bi utakmica mogla donijeti mnogo uzbuđenja i riješiti čak dileme oko titule, odnosno širom otvoriti vrata Cityju ili Liverpoolu.

Premiership, 35. kolo:

Cardiff - Liverpool 0:2

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi