Veliko pojačanje za Andoru: Stigao Jaka Blažič
Foto: EPA

Slovenac potpisao za MoraBanc Andoru

Veliko pojačanje za Andoru: Stigao Jaka Blažič

Ekipa MoraBanc Andore će naredne sezone, osim u španskoj Endesa ligi, nastupati i u Eurokupu, pa su čelnici Andore odlučili pojačati roster.

Ovaj klub je i zvanično objavio da će se ekipi pridružiti slovenački košarkaš Jaka Blažič, koji bi trebao biti veliko pojačanje za Andoru u sezoni 2017/2018.

"On je važan igrač koji će igrati veliku ulogu u našoj ekipi. On je 'žestok' igrač koji posjeduje sjajne defanzivne sposobnosti. Njegove partije su omogućile da se poveže sa publikom u svakoj ekipi u kojoj je igrao", izjavio je generalni menadžer Andorre Franscesc Solana.

Blažić je u svojoj profesionalnoj karijeri nastupao za Triglav iz Kranja, Geoplin Slovan, Union Olimpiju, Crvenu Zvezdu, te Baskoniju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi