Veliko priznanje: Državna televizija proglasila Višću najboljim 'strancem'
Foto: İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü

Zmaj briljira u Turskoj

Veliko priznanje: Državna televizija proglasila Višću najboljim 'strancem'

Edin Višća ne prestaje da dobija priznanja za svoja fudbalska postignuća u Turskoj.

Ovaj krilni reprezentativac Bosne i Hercegovine od 2011. godine nastupa za tamošnji Bašakšehir, a partije koje pruža ne prolaze nezapaženo brojnim velikanima, kao ni tamošnjim medijima. Tako je 29-godišnji bh. fudbaler sada od strane državne televizije TRT dobio priznanje za najboljeg stranog igrača u 2018., što je više-manje, bilo i očekivano uzimajući u obzir njegove igre u proteklom periodu.

Nekadašnji član Željezničara je već nekoliko sezona jedan od nosilaca igre aktuelnog lidera turskog šampionata, te je u ovoj sezoni postigao 11 pogodaka, čemu je dodao i 13 asistencija.

Kada je u pitanju svečana ceremonija TRT-a, priznanje za igrača godine je otišlo u ruke Višćinom saigraču Emreu Belozogluu, za najboljeg trenera je proglašen Abdulah Avi, također iz Istanbul Bašakšehira, dok je Erol Bulut iz Malatyaspora najbolji tehnički direktor.

Dodijeljena su također priznanja i u ostalim sportovima.

Moguć transfer na kraju sezone

Višći ugovor sa Bašakšehirom inače važi do 2020. godine, što je intenziviralo špekulacije da bi na kraju ove sezone mogao napustiti turski tim i karijeru nastaviti u nekoj od najjačih evropskih liga.

Naredna stanica bi mogla biti Njemačka, gdje ga žele bundesligaši Schalke i Wolfsburg, koji su navodni spremni poslati 10 miliona eura za otkup njegovog ugovora, a u igri za potpis još su Bešiktaš, Fener...

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Ako budemo trošili novac, onda ćemo sigurno potrošiti na Višću. Odličan je", priznao je nedavno Fenerov predsjednik Ali Koc.

S druge strane, Višća se o eventualnom transferu već dugo ne oglašava. Ostaje da se vidi šta će biti od cijele priče. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi