Veliko priznanje za Nenada Markovića
Marković u Grčkoj uživa veliki ugled

Neno Marković predvodi strance u Grčkoj

Veliko priznanje za Nenada Markovića

Jedan od naših najboljih košarkaša svih vremena, Nenad Marković dobio je još jedno veliko priznanje. Trener grčkog Panioniosa će na All-Star utakmici grčkog prvenstva s klupe voditi selekciju stranaca.

13. i 14. marta će se na Kritu odigrati deseti po redu meč svih zvijezda grčkog prvenstva, koji se igra u novom obliku. Grci su ranije igrali po sistemu Istok – Zapad, ali su od prije deset godina odlučili da igraju najbolji domaći protiv najboljih stranih igrača lige.

Ove godine oba tima će biti lišena usluga dvojice najboljih trenera lige, Željka Obradovića i Panagiotisa Giannakisa. Obradović je već ranije zakazao proslavu 50. rođendana i dobio je dozvolu da izostane, dok je Giannakisu preminuo brat, pa nije u mogućnosti prisustvovati.

Selekciju domaćih zvijezda s klupe će voditi trener Maroussija, Giorgos Bartsokas i Panelliniosa, Ilias Zorgos. Pored Nene Markovića na klupi selekcije stranaca grčke lige sjediće David Blatt, trener solunskog Arisa.

Za domaće zvijezde na All-Star utakmici će igrati Ioannis Bouroussis, Theodoros Papaloukas i Sofoklis Schortsanitis ( Olympiakos), Dimitris Diamantidis, Vasilis Spanoulis, Stratos Perperoglou i Antonis Fotsis (Panathinaikos), Lazaros Papadopoulos (PAOK), Kostas Charalambidis (Panellinios), Ioannis Kalambokis (Panionios), Kostas Kaimakoglu i Michalis Pelekanos (Maroussi).

Nenad Marković i David Blat na raspolaganju će imati Miloša Teodosića, Josha Childresa i Linasa Kleizu (Olympiakos), Nikolu Pekovića, Drew Nicholasa, Mikea Batistea  i Marcusa Haislipa (Panathinaikos), Zorana Ercega (Panionios), Kennyja Gregoryja (PAOK), Jamona Lucasa (Maroussi), te Aarona Milessa i Andrew Bettsa (Aris).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.