Velimir Perasović u Valenciji do 2014. godine

Hrvatski stručnjak produžio ugovor

Velimir Perasović u Valenciji do 2014. godine

Hrvatski košarkaški stručnjak Velimir Perasović produžio je ugovor sa Valenciom do 2014. godine. 

Perasović je u Valenciji od 2012. godine, a trenutno je u prvenstvu na pozciji broj sedam u španskoj Endesa ACB ligi. Valencia je odlično otvorila sezonu, jedno vrijeme čvrsto držala drugu poziciju na tabeli, ali je u posljednjih nekoliko kola doživjela pad u igri. Međutim i pored toga Valencia je odlučila da produži ugovor sa Perasovićem. 

 

Perasović je trenersku karijeru počeo u svom matičnom klubu Splitiu, a potom je otišao u Cajasol. Vodio je i Caju Laboral u periodu od 2005. do 2007., a potom je otišao u Estudiantes. Tu se zadržao samo jednu sezonu, pa je uslijedio povratak u Hrvatsku, ali ovaj put u redove Cibone. Prije Valencie sjedio je na klupi

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.