Velkoski i penali - neki čudan spoj

Promašio i protiv Mladosti

Velkoski i penali - neki čudan spoj

A. Čaušević, foto: D. Kurbegović

Krste Velkoski je u utakmici 11. kola Premijer lige između Mladosti i Sarajeva promašio svoj četvrti penal u nešto duže od godinu. 

Velkoski i izvođenje kaznenih udaraca čudan su spoj obzirom da kapiten Bordo tima posljednje vrijeme često promašuje, ali je i u nekim izuzetno važnim momentima znao preuzeti odgovornost i pogoditi. 

Ofanzivac iz Sjeverne Makedonije je promašio penale u ligaškim duelima prošle sezone protiv Zrinjskog (4:2), Tuzla Cityja (2:0) i Širokog Brijega (0:0) te ove protiv Mladosti (0:3).

Intersantno Sarajevo je dobilo tri od četiri utakmice, dok su dva boda izgubljena protiv Širokog Brijega kada je penal Velkoskog iz 95. minute na odličan način zaustavio Luka Bilobrk.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, 31-godišnjak je u prošloj sezoni svojim golovima donio Bordo timu dva izuzetno važna trijumfa i to protiv Slobode (1:0) u prvenstvu, te u Kupu protiv Zrinjskog (1:0).

Računajući i prethodni angažaman u Sarajevu Velkoski je izveo ukupno 13 penala na isto toliko susreta, njih devet je rezultiralo pogotkom. Trofejni tim s Koševa je dobio deset mečeva, dva puta je bilo neriješeno, a jedini poraz je upisan protiv Zrinjskog (1:2) u julu 2017. godine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

premium
Lijepo vrijeme za vikend treba roštilj raspalit
5 0
DobarDam
Usrefov guzni haver i dozivotni kapiten. Igrac manje na terenu
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi