Daleko je od profesionalnog fudbala, a ponudio nam je majstoriju kakva se rijetko viđa

Za TV špice

Daleko je od profesionalnog fudbala, a ponudio nam je majstoriju kakva se rijetko viđa

Haris Zilić

Velšani imaju fudbalsku ligu na amaterskom nivou. Poznato je da tri profesionalna kluba iz ove zemlje Cardiff City, Swansea i Wrexham igraju u fudbalskim ligama u Engleskoj.

Bez obzira na manji kvalitet lige i činjenicu da su daleko od nekog profesionalizma, dokazali su da znaju ponuditi fudbalske čarolije.

Tako smo na utakmici Cymru Premier lige Velsa vidjeli pravu majstoriju.

Susret 22. kola odigrali su Haverfordwest i Connah's, domaćini su slavili sa 2:1, a slavu je pokupio fudbaler pobjedničkog tima 22-godišnji napadač Elliot Dugan.

Igrala se četvrta minuta meča kada je Dugan postigao golčinu za TV špice.

Lopta je došla do napadača Haverfordwesta, a on je bez razmišljanja efektno opucao loptu koja je završila u rašljama gola gostujućeg golmana Firtha.

Oglasi

Nema sumnje da će se ovaj pogodak dguo vrtiti po medijima na Ostrvu.

Duganov pogodak prenijeli su i mnogi evropski mediji tako da je ovaj za mnoge nepoznati fudbaler dobio svojih pet minuta slave.

U Velsu je TNS odavno nedodirljiv tim, tako je i ove sezone.

Pomenuta ekipa je lider sa 60 bodova, čak 16 više upravo od Connah's.

Haverfordwest je na sedmom mjestu sa 27 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi