Venecija šokirala Milano

Polufinale play-offa za prvaka Italije

Venecija šokirala Milano

Edmir Škorić

Košarkaši Milana poraženi su u prvoj utakmici polufinala play-offa za prvaka Italije.

Poraz Milana na domaćem parketu od Venecije baš niko nije očekivao. Domaći tim je bio ogromni favorit, ali je na kraju izgubio sa 84:77.

Dobro su domaći počeli meč, vodili su 43:38 na poluvremenu i onda katastrofa u trećoj četvrtini, u kojoj su gosti slavili sa 28:10.

Plus šest je dobio Milan zadnju dionicu (24:18), ali to je bilo nedovoljno da se izbjegne neočekivan poraz.

Mike Green je sa 16 poena predvodio goste do pobjede, dok je Benjamin Ortner ubacio 14. Po 12 su ubacili Ejim Melvin i Michael Bramos. U sastavu Milana daleko najbolji s 28 poena bio je Rakim Sanders, dok je Milan Mačvan dodao 12 poena, a Esteban Batista 10. Svi ostali ubacili su manje od 10 poena.

Venecia sada ima 1:0 u seriji, a drugi meč polufinala igra se za dva dana i ponovo će Milan biti domaćin, a onda se serija seli u Veneciju. Igra se na tri pobjede.U durgom polufinalu sastaju se Reggiana i Avellino i domaćin ima 1:0 u seriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi