Fudbal ispred lagune i gondola: Snovi o Seriji A još uvijek žive u Venetu

Play off Serije B

Fudbal ispred lagune i gondola: Snovi o Seriji A još uvijek žive u Venetu

H. Zilić

Ekipa Venezije napravila je dobar posao u prvoj utakmici polufinala play offa Serije B.

Venezija je na svom terenu sa 1:0 savladala Lecce i u finoj poziciji dočekuje revanš duel.

Gol odluke postigao je Forte u 47. minuti meča.

Domaćini su u ovom meču nadigrali Lecce. Uputili su čak 17 udaraca prema golu gostiju i pravo je čudo kako je samo jedna lopta završila u mreži Leccea.

Venezija je igrala i četvrtfinale play offa gdje su eliminisali Chievo sa 3:2, dok je Chievo direktno ušao u polufinale prema ligaškom plasmanu.

Nevjerovatna Cittadella "rasplakala" Berlusconija i "bacila pogled" prema Seriji A

Fudbaleri Cittadelle su ostvarili ogromnu prednost nakon prve utakmice polufinala play offa Serije B.

Oglasi

Cittadella je večeras sa 3:0 bila bolja od Monze čiji je vlasnik Silvio Berlusconi i koja je bila blagi favorit u ovom meču.

Baldini je u 13. minuti doveo domaće u vodstvo od 1:0 asistent je bio Vita, a isti igrač u 22. minuti pogađa za 2:0 na asistenciju Kastrati.

U drugom poluvremenu bilo je zanimljivih situacija, prilika pred oba gola, a Baldini je svoju briljantnu partiju krunisao trećim golom za konačnih 3:0 u 85. minuti.

Revanš duel se igra 20. maja.

Podsjetimo, direktnu promociju u Seriju A osigurali su Empoli i Salernitana, a play off će nam dati odgovor ko će biti treći putni u elitno društvo italijanskog fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije