Ventura nije mogao naći bolji način da osramoti Balotellija

Pozvao Lapadulu u reprezentaciju

Ventura nije mogao naći bolji način da osramoti Balotellija

E. Čaušević

Reprezentacija Italije ove sedmice nastavlja kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje se 2018. godine igra u Rusiji.

Gian Piero Ventura susreo se danas sa novim problemima jer je Manolo Gabbiadini otkazao dolazak zbog povrede. Selektor Italije bio je primoran da pozove novog napadača, a svi su vjerovali da to znači povratak Marija Balotellija u dres reprezentacije Italije.

Ipak, Ventura je i ovaj put uspio da šokira italijansku javnost. Naime, selektor Italije u nacionalni tim pozvao je napadača Milana, Gianlucu Lapadulu. Ovaj napadač je većinu karijere proveo u nižerazrednim klubovima, ali je ovog ljeta za devet miliona stigao u Milan.

Već nekoliko sedmica govori se o tome da će Lapadula nakon samo šest mjeseci napustiti Milan, ali to očito nije spriječilo Venturu da mu pošalje poziv. Lapadula je sinoć postigao debitantski gol u pobjedi Milana protiv Palerma.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi