Buffon se iskupio sjajnom odbranom, i to u kakvom trenutku!

Nakon kiksa protiv Španije

Buffon se iskupio sjajnom odbranom, i to u kakvom trenutku!

Nakon što je u susretu Italije i Španije Gianluigi Buffon napravio kardinalnu grešku i praktično poklonio pogodak protivniku, sinoć je bio jedan od najzaslužnijih što je njegova reprezentacija slavila u Skoplju.

U izuzetno teškoj utakmici protiv Makedonije Italija je došla do pobjede rezultatom 3:2, a jedan od ključnih momenata utakmice desio se u 71. minuti.

Pri rezultatu 2:1 za Makedonce, Mojsov je nakon slobodnog udarca odlično šutirao glavom, ali je legendarni Gigi sjajnom odbranom održao svoj tim u životu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kasnije je Ciro Immobile sa dva pogotka donio Italiji preokret i zlata vrijednu pobjedu, a Buffonovu odbranu pogledajte u nastavku (2:01).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi