Verbalni sukob Tanjevića i Bourousisa

Verbalni sukob Tanjevića i Bourousisa

Selektor reprezentacije Turske Bogdan Tanjević i centar Grčke Ioannis Bourousis došli su u verbalni sukob nakon utakmice Grčke i Rusije u posljednjem kolu grupne faze Mundobasketa, koju je Grčka izgubila sa 73:69.

Naime, navodno su Grci namjerno izgubili utakmicu kako bi u osmini finala izbjegli Španiju, ali nisu uspjeli, jer je Francuska neočekivano izgubila od Novog Zelanda, pa će Grci svakako morati igrati protiv Španije, umjesto Francuske kojoj su se nadali.

Namjerno puštanje Grka bilo je toliko očito da su se svi u dvorani smijali. Nakon utakmice je Bogdan Tanjević, koji je došao pogledati utakmicu, nešto prigovorio Bourousisu, što se grčkom reprezentativcu nije dopalo, pa je došlo do verbalnog sukoba, a grčki i turski mediji pišu da je osiguranje na vrijeme spriječilo i fizički kontakt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.