Veroljub Salatić najbolji vezni igrač Super lige Švicarske

Priznanje za Zvorničanina

Veroljub Salatić najbolji vezni igrač Super lige Švicarske

Kapiten Grasshoppersa i saigrač Izeta i Seada Hajrovića, Zvorničanin Veroljub Salatić izabran je za najboljeg veznog igrača švicarske Super lige za 2013. godinu. 

Salatića su najboljim proglasili kapiteni i treneri drugih švicarskih klubova, a nagrada mu je uručena na svečanosti u Grand Casinu u Bazelu.

Za najboljeg golmana izabran je Yann Sommer iz Basela, Fabian Schär iz Basela je najbolji odbrambeni igrač, dok je najboljim napadačem proglašen Marco Streller također iz Basela.

Najbolji mladi igrač je Fabian Schär, dok je titula zlatnog igrača pripala Mohamedu Salahu iz Basela. Veroljub Salatić u posljednje vrijeme se sve više dovodi u vezu sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.