Veroljub Salatić u najboljem timu Super lige za 2013. godinu

Novo priznanje za kapitena Skakavaca

Veroljub Salatić u najboljem timu Super lige za 2013. godinu

Mohamed Salah najbolji je fudbaler švicarske Super lige za prošlu godinu. Egipćanin koji je nedavno iz Basela prešao u Chelsea najboljim je proglašen na gala večeri u Luzernu. 

U konkurenciji za najboljeg igrača Super lige za prošlu sezonu našli su se i Izet Hajrović, odnosno Veroljub Salatić.

Najtalentovaniji fudbaler švicarske elite je Michael Frey iz Young Boysa, najbolji napadač Marco Streller, dok je najboljim golmanom proglašen Yann Sommer. Fabian Frei je najbolji odbrambeni fudbaler.

Za najboljeg trenera proglašen je Murat Yakin. Osim toga izabran je i najbolji tim Super lige za prošlu godinu, a u njemu se našao naš Veroljub Salatić.

Zanimljivo je da u najboljoj jedanaestorci nema Izeta Hajrovića.

Najbolji tim čine: Yann Sommer (Basel), Michael Lang (Grasshopper), Fabian Schär (Basel), Milan Vilotić (Grasshopper), Kay Voser (Basel), Mohamed Salah (Basel), Veroljub Salatić (Grasshopper), Fabian Frei (Basel), Valentin Stocker (Basel), Josef Martinez (Thun), Marco Streller (Basel).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.