Veron: Mrzio sam engleski nogomet

Juan Sebastian Veron govori o mnogim stvarima

Veron: Mrzio sam engleski nogomet

Juan Sebastian Veron, jedan od najboljih igrača Argentine u posljednjih dvadeset godina, u intervjuu za News of the World rekao je kako mrzi engleski nogomet, voli Maradonu, uživa u nogometu i brani Messija.

Diego Maradona je za njega najveći čovjek kojeg je imao priliku upoznati, bilo bi jako loše kada bi Argentina zavisila o Lionelu Messiju, a posebno je bio oštar prema engleskom nogometu. Nakon što je igrao u Manschester Unitedu i Chelseaju, otišao je u Inter na posudbu, da bi se prije dvije godine vratio u Estudiantes, klub u kojem je počeo igračku karijeru.

„Lutao sam po Evropi poput ciganina. Nisam mogao naći nikoga ko mi me shvatio i zbog toga sam se vratio u Estudiantes. Bio sam umoran od lutanja“, objašnjava Veron razlog povratka u klub s kojim je prošle godine ispunio svoj najveći san osvojivši Copa Libertadores. O engleskom nogometu nema dobro mišljenje.

„Engleska ima jaku ligu i to je sve. Ne putuju mnogo i u Manchesteru nisam imao čak ni pravilno zagrijavanje. Paul Scholes može uzeti lopti i opaliti sa pedeset metara na minus pet stepeni, ja sam to učinio jednom i osjetio sam bol u svakom mišiću od koljena do bedra. Nisam bio sretan u Engleskoj i igranje tamo čak je dovelo u pitanje moju volju za nogometom“.

„Nikada ovaj sport nisam doživljavao kao posao, iako je on zaista moj posao. Meni je najbitnije da uživam igrajući i trenirajući u klubu u kojem sam manje- više odrastao.  Nakon SP-a ću se povući iz reprezentacije, ali ću nastaviti igrati za klub. Iskreno, nikada nisam ni sanjao da ću igrati na tri SP-a u nacionalnom dresu“, kaže Veron.

Veron, koji ima 35 godina, iznenađujuće se našao na spisku reprezentacije ispred mlađih Estebana Cambiassa i Pabla Aimara, ali Diego Maradona u njega ima neizmjerno povjerenje. Diego Verona smatra dušom reprezentacije. Na ovom SP-u je Veron odigrao vrlo dobro protiv Nigerije i Grčke, dok je utakmicu protiv Južne Koreje propustio zbog lakše povrede.

Prije osam godina na SP-u u Japanu i Koreji Veron je bio okarakterisan kao igrač koji će odvesti Argentinu do naslova prvaka. Ali, zbog niza povreda koje je imao te sezone u Manchesteru Veron nije odigrao SP kako se očekivalo, a Argentina je ispala u prvom krugu. Iz iskustva Veron zna da nije dobro da reprezentacija zavisi o jednom igraču, a upravo sada mnogi gledaju Lionela Messija kao igrača koji može Gaučose odvesti do trećeg naslova prvaka.

„Kao tim mi ne smijemo zavisiti o Lionelu. Ako se oslonimo samo na njega bojim se da smo na krivom putu. Moramo svi zajedno da radimo naporno, a onda će se i on osjećati kao u Barceloni. Svi žele da on igra kao u Barceloni, ali to je jako teško. On je u Barceloni cijelu godinu, dok se u reprezentaciji okupimo nekoliko puta godišnje. Nemoguće je očekivati isti nastup za klub i reprezentaciju“, kaže Veron i nastavlja hvaliti Maradonu za kojeg kaže da je veliki čovjek.

„Igrati kod Maradone velika je čast i obaveza. To je najbolja stvar koja mi se ikada dogodila. Njegove riječi, nastupi, šale i sve što radi i što je radio daju posebnu dimenziju. Voli da je blizak s igračima, da razgovara i on poznaje u dušu sve igrače. Prije SP-a je boravio u Evropi gdje je lice u lice razgovarao sa svim igračima. To pokazuje koliko mu je stalo do nas“, rekao je na kraju Juan Sebastian Veron, istinska igračka i ljudska veličina Argentine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti