Veron pristao na manju platu
Juan Sebastian Veron

Veron pristao na manju platu

Veteran Juan Sebastian Veron, kapiten novoga prvaka Južne Amerike Estudiantesa iz La Plate, pristao je na 40 posto manju platu potpisujući novi jednogodišnji ugovor.

Učinio je to za dobrobit fudbalske akademije tog kluba iz okoline Buenos Airesa.

“Mislim da je to korektna gesta u ova teška vremena. Neka taj novac ode djeci u našoj školi fudbala. Oni su ti o kojima ovisi budućnost kluba”, rekao je nekad veliki fudbaler.

“Došlo je vrijeme kada treba biti nesebičan i žrtvovati nešto za druge. Pogotovo se to odnosi na nas koji smo imali priliku igrati i zarađivati u Evropi”.

Veron je gradio karijeru u Sampdoriji, Parmi, Laziju, Manchester Unitedu, Chelseau i Interu prije nego se vratio u La Platu. Ove je sezone argentinski klub doveo do naslova pobjednika Cope Libertadores.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.