Verona Krunića posudila Donjem Sremu

Posudba do zime

Verona Krunića posudila Donjem Sremu

Mladi reprezentativac BiH Rade Krunić prije nekoliko dana potpisao je trogodišnji ugovor sa italijanskom Veronom, međutim, na debi u Seriji A pričekat će još neko vrijeme.

Krunić će do zime ostati član srbijanskog Donjeg Srema za koji će nastupati kao posuđen igrač, sve dok se u decembru ne oslobodi mjesto stranca u Veroni.

„Prvi dojmovi su odlični. Biti član italijanskog prvoligaša je sigurno san svakog mladog igrača, a meni se ostvario i ponosan sam zbog toga“, izjavio je Krunić nakon potpisa.

Pored Verone, za ovog 20-godišnjeg Fočaka tokom ljeta interes su pokazali Crvena zvezda, Gent i Empoli, ali je Verona bila najupornija i na kraju realizirala transfer. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.