Verratti napušta PSG i karijeru nastavlja u Španiju
FOTO - EPA

Nakon 11 godina

Verratti napušta PSG i karijeru nastavlja u Španiju

Adnan Beganović

Marco Verratti će nakon 11 godina najvjerovatnije napustiti PSG. Preselit će u Španiju, a novi klub će mu biti Atletico Madrid.

Talijanski vezni fudbaler, Marco Verratti, mogao bi napustiti redove francuskog prvaka PSG-a.

U posljednje vrijeme sve više se špekuliše o Verrattijevom odlasku iz PSG-a, a posljednje informacije govore da je za njegovim uslugama zainteresiran Atletico Madrid.

Popularne Jorgandžije će igrati u Ligi prvaka i pokušat će biti konkurentni Barceloni i Realu u borbi za titulu, pa zbog toga žele dodatno osnažiti ekipu.

A, kao njihova glavna meta prelaznog roka označen je Verratti, koji je na "tankom ledu" u PSG-u zbog rezanja finansijskih troškova.

Oglasi

Još uvijek nisu "procurile" informacije koje govore koliko je klub iz Madrida spreman ponuditi francuskom prvaku na ime obeštećenja, niti koliko bi Verratti zarađivao ukoliko prihvati ponudu.

Inače, Verratti je u PSG stigao 2012. godine iz Pescare, a za francusku ekipu je odigrao ukupno 416 utakmica i pritom je postigao 11 pogodaka uz 61 asistenciju.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sa PSG-om je osvojio devet naslova prvaka Francuske, te po šest pehara namijenjenih osvajaču Kupa i Liga kupa Francuske.

Za talijansku reprezentaciju je odigrao 55 utakmica i pritom je postigao tri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi