Veselinović: Viktoria igra napadački fudbal

Mladi bh. veznjak na "mala vrata" stigao u Češku

Veselinović: Viktoria igra napadački fudbal

Adnan Beganović

U okviru 2. prekola Lige prvaka snage će između ostalog odmjeriti češki i bosanskohercegovački prvaci, Viktoria Plzen i Željezničar.

U dresu češkog prvaka od ove sezone igrat će i jedan bosanskohercegovački internacionalac, nekadašnji igrač dobojske Sloge, Mladen Veselinović.

Ovaj mladi fudbaler u Češku je stigao na "mala vrata". Uspješno je prošao probni rad u češkom prvaku, te je nastupao za mladi tim istog, a trener Plzena priključio ga je prvoj momčadi.

Pruženu priliku Veselinović je iskoristio na najbolji način, a češki mediji ga porede sa hrvatskim reperezentativcem i igračem Reala, Lukom Modrićem.

"Pored Sparte, Viktoria je u posljednjih nekoliko godina najbolji klub u Češkoj. Uslovi za treniranje su vrhunski, igračima se dosta poklanja pažnje i doista se ovdje osjećam fenomenalno. Dobro mi ide od dolaska u Češku, priključen sam prvoj ekipi. Pokušat ću se izboriti za mjesto u ekipi, ali neće biti lako. Tek sam stigao, ovdje je veliki broj vrhunskih igrača, ali nadam se da ću biti među 18 za utakmice Lige prvaka protiv Željezničara", za SportSport.ba kaže Veselinović.

Mladi veznjak ističe da su se odmah nakon žrijeba njegovi saigrači raspitivali o Željezničaru.

"Iskreno, ovdje se nije obraćala velika pažnja na ime protivnika u 2. prekolu Lige prvaka. Ja poznajem dosta dobro ekipu Željezničara i bh. klupski fudbal, pa sam saigračima objasnio neke stvari. Plzen je sjajna momčad, koja igra napadački fudbal, a o kvaliteti dovoljno govori podatak da u timu ima osam reprezentativaca", kaže bh. veznjak.

Veselinović redovno prati i igre našeg nacionalnog tima i uvjeren je da ćemo se plasirati u Brazil.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Reprezentacija igra vrhunski i mislim da nas samo čudo može zaustaviti na putu prema Brazilu", ističe Veselinović i na kraju dodaje.

"Napravio sam veliki iskorak u svojoj karijeri, a pravo da vam kažem, dolaskom u Plzen potajno se nadam i pozivu u mladu reprezentaciju. Svojim igrama i zalaganjem natjerat ću selektora da mi uputi poziv."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.