Vesna Bajkuša objavila spisak reprezentacije

Bez Dragane Svitlice

Vesna Bajkuša objavila spisak reprezentacije

Selektor ženske košarkaške reprezentacije BiH Vesna Bajkuša objavila je spisak košarkašica koje su pozvane na pripreme pred nastavak kvalifikacija za evropsko prvenstvo B divizije.

Bajkuša je pozvala 19 igračica, a pozivu se, iz nepoznatih razloga, neće odazvati samo Dragana Svitlica.

Na spisku su: Biljana Savić (centar), Anja Stupar (krilo), Matea Tavić (play), Milica Deura (bek), Emina Demirović (centar), Marina Džinić (krilni centar), Nataša Kajtaz (play), Milena Rađenović (bek), Marica Gajić (krilni centar), Tamara Kapor (bek), Aida Pilav (centar), Amra Dindić (krilo), Zdenka Kovačević (play), Olja Stupar (centar), Tea Đikić (play), Amra Mehmedić (play), Lejla Bejtić (bek) i Anesa Hamšić (centar).

''Pripreme počinjemo 15. maja u hotelu Terme na Ilidži. S obzirom da očekujem dolazak igračica na koje sam računala, mislim da možemo bez velikih problema osvojiti prvo mjesto u grupi'', istakla je Bajkuša.

Reprezentacija je do sada odigrala četiri utakmice i ostvarila po dvije pobjede i dva poraza. Naredni susret bh. košarkašice igraju 2. juna u Fribourgu protiv Švicarske, koja ih je pobijedila u prvom meču u Novom Gradu.

Tri dana kasnije u Sarajevu dočekuju Estoniju, a 8. juna gostuju Albaniji u Tirani. Posljednji susret kvalifikacija odigrat će 11. juna u Sarajevu protiv reprezentacije Luksemburga.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.