Veszprem do nove titule

Veszprem do nove titule

Adnan Beganović

Rukometni klub Veszprem u trećem susretu finala mađarskog prvenstva slavio je protiv Szegeda (30:29) te tako sa 3:0 u seriji došao do nove titule. 

Rukometaši Veszprema još jednom su pokazali da su suvereni vladari u nacionalnim okvirima. U trećoj utakmici finalne serije pred oko 5.500 gledaoca došli su do minimalne pobjede nad Szegedom, jedinim konkurentom u mađarskoj rukometnoj ligi.

Veszprem su do nove pobjede predvodili Ivancsik sa 5 i Perez sa 4 gola, dok je u redovima poraženih Laluska sa 6 postignutih golova bio bolji od ostalih.

Pobjedničko slavlje bilo je posvećeno tragično nastradalom Rumunu, Marijanu Kozmi, čija je smrt obilježila rukometnu sezonu u Mađarskoj i Evropi.

Mađarsko rukometno prvenstvo, finale:
Veszprem – Szeged 30:29 (3:0)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.