Veszprem do pehara nakon sedmeraca

Terzić pocrvenio

Veszprem do pehara nakon sedmeraca

Adnan Beganović

Veszprem našeg Mirsada Terzica osvojio je mađarski Kup. Rukometaši Veszprema u finalnom meču tek nakon sedmeraca pobijedili su Szeged.

Iako su u finalnom duelu bili apsolutni favoriti rukometaši Veszprema na parketu nisu opravdali očekivanja. Ljuti rival Szeged bolje je otvorio meč i na samom početku stekao je dobru prednost (5:1).

Međutim, Veszprem se uspio vratiti pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 14:12 za Szeged. U drugom dijelu vodila se izjednačena borba, a pobjednika Kupa odlučili su sedmerci u kojima su više sreće imali Terzić i društvo.

Naš reprezentativac pšostigao je jedan pogodak, a zaradio je i crveni karton.Najefikasniji kod Veszprema bio je Perez sa 9 pogodaka, dok je kod Szegeda sa 6 pogodaka najučinkovitiji bio Zvižej.

Mađarski Kup, finale:

Veszprem - Szeded 27–27 (12–14) – penali 3–2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.