Veszprem preko Ademara do četvrtfinala

Solidne partije bh. rukometaša

Veszprem preko Ademara do četvrtfinala

A. Beganović

U revanš susretu osmine finala Lige prvaka rukometaši Veszprema su sa 33:25 savladali Ademar Leon, od kojeg su bili bolji i u prvom duelu (23:20).

Mađarski Veszprem sasvim zasluženo se plasirao u četvrtfinale Lige prvaka. Rukometaši mađarske momčadi, čije boje brani i naš internacionalac Mirsad Terzić, danas su pred svojim navijačima nadigrali Ademar Leon, čije boje brane dva bh. reprezentativca Vladimir Vranješ i Faruk Vražalić.

 

Veszprem je dobro otvorio susret i tokom cijelog prvog poluvremena je imao vodstvo, koje je u jednom momentu iznosilo i pet golova razlike (15:10), no Ademar je u finišu napravio seriju od 4:0, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 15:14.

 

U drugi dio Mađari ulaze serijom 3:0 (18:14), a kako se bližio kraj njihova prednost je rasla za konačnih 33:25.

 

Ugalde sa sedam, te Gulyas i Csaszar sa po pet pogodaka bili su najefikasniji kod Veszprema, dok je Terzić postigao dva gola. Kod Ademara su najefikasniji bili Ruesga sa osam, te Campos sa četiri gola. Vranješ se tri puta upisao u listu strijelaca, a Vražalić jednom.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije