Veszprem u derbiju bolji od Szegeda

Prce postigao dva gola

Veszprem u derbiju bolji od Szegeda

Adnan Beganović

U derbiju mađarskog rukometnog prvenstva Veszprem je na domaćem terenu sa 25:22 savladao Pick Szeged, te se tako vratio na čelo tabele.

Derbi mađarskog prvenstva opravdao je očekivanja. Pick Szeged je nešto bolje otvorio susret i na odmor je otišao sa prednosću 13:12.

Gosti su postigli prvi pogodak u drugom dijelu, no onda Veszprem serijom 4:0 preokreće rezultat u svoju korist (16:14). Do kraja susreta domaći nisu ispuštali prednost, te su zasluženo slavili 25:22.

Najefikasniji kod pobjedničke momčadi bili su Nagy sa šest, te Ugalde sa pet pogodaka, dok se naš reprezentativac Mirsad Terić nije upisao u listu strijelaca. S druge strane, kod Szegeda je najučinkovitiji bio Kallman sa šetiri pogotka, a naš Nikola Prce dodao je dva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.