Veszpremu Superkup, Terzić sjajan
Terzic u dresu Celja

Terzić opravdao očekivanja

Veszpremu Superkup, Terzić sjajan

Adnan Beganović

Rukometna sezona u Mađarskoj otvorena je utakmicom Superkupa između Veszprema i Pick Szegeda, a i ovaj put slavili su rukometaši Veszprema (25:22).

U momčadi Veszprema svoj zvanični debi imao je i naš rukometni reprezentativac, Mirsad Terzić, koji je već u ovom susretu pokazao da će biti istinsko pojačanje za mađarskog prvaka.

Naime, Terzić je bio jedan od najboljih pojedinaca na meču, a prema pisanju mađarskih medija i u odbrani i u napadu odigrao je perfektno. Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine sa 5 postignutih pogodaka bio je drugi strijelac svoje momčadi, a samo je Vujin u dresu Veszprema postigao više golova i to sedam.

Superkup Mađarske:
Veszprem – Pick Szeged 25:22 (13:11)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.