Veznjak Napolija primarna meta Arsenala u januaru
Foto: EPA

Jorginho na vrhu liste želja Arsenea Wengera

Veznjak Napolija primarna meta Arsenala u januaru

Ekipu Arsenala je, proteklog ljeta, napustio veliki broj fudbalera. Na Emiratesu više "ne stanuju" Oxlade-Chamberlain, Lucas Perez, Kieran Gibbs i Paulista, pa su se navijači Topnika nadali i velikom broju pojačanja kako bi njihov tim ponovo bio konkurentan u utrci za titulu Premier lige.

Arsene Wenger je uspio "ubijediti" Alexandrea Lacezettea i Seada Kolašinca da dođu u London, ali većina navijača Arsenala smatra da ova dva pojačanja nisu dovoljna da bi se u ovoj sezoni "napala" titula prvaka Engleske.

Navijače Arsenala će, međutim, možda ohrabriti činjenica da klub već u januaru planira realizovati transfer sjajnog veznjaka Napolija, Jorginha.

Prema navodima Sky Sportsa, skauti Arsenala već neko vrijeme prate Jorginha, a Wenger ovog fudbalera smatra idealnim pojačanjem za vezni red svoje ekipe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Granit Xhaka, u posljednje vrijeme, rijetko uspijeva povezati dvije dobre partije, dok se Santi Cazorla i dalje muči sa povredama, pa bi Jorginhov dolazak na Emirates u velikoj mjesri doprinijeo "dubini" veznog reda Arsenala.

Jorginho, 25-godišnji defanzivni veznjak, je u Napoli stigao 2014. godine, nakon što je impresionirao u dresu Hellas Verone. Od svog dolaska na San Paolo je postao važan dio Napolijeve ekipe, a prošle sezone je upisao 31 nastup, u svim takmičenjima, za ekipu Maurizija Sarrija.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi